fmf Vacatures

Waarom VCA van groot belang is voor solliciteren op vacatures?

Geplaatst op

Ben jij van plan om op korte termijn te gaan solliciteren op vacatures in bijvoorbeeld de bouw? In dergelijke situaties is het van groot belang dat je deel hebt genomen aan een VCA opleiding waarbij je na afloop een certificaat zult krijgen. Ben jij benieuwd wat een VCA opleiding en certificaat nu precies is en waarom het aan te raden is om hiervoor te gaan? Lees dan snel verder, want één ding is zeker. Zonder een VCA zul jij geen baan kunnen krijgen in de bouw.

Wat is VCA nu precies?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Door een dergelijk certificaat te hebben zorg jij ervoor dat je de basis beheerst om iedere dag weer veilig en gezond te gaan werken. Deze VCA opleiding is voornamelijk bedoeld voor werknemers en bedrijven die zich bezighouden met risicovolle werkzaamheden. Het doel hierbij is om ervoor te zorgen dat bedrijfsongevallen worden voorkomen en omdat dit veel in de bouw gebeurt is het noodzakelijk dat jij deelneemt aan een VCA opleiding.

Waarom in de bouw?

Zoals je wellicht hebt kunnen lezen is het deelnemen aan een VCA opleiding voornamelijk bedoeld voor beroepen waar veel risico zit als het gaat om bedrijfsongevallen. In de bouw is dat vaak het geval en daarom wordt een VCA opleiding met een daarbij behorende certificaat vaak verplicht gesteld als je wilt gaan solliciteren op een functie. Heb jij nog geen VCA? In dat geval is het zeker aan te raden om dit zo snel mogelijk te krijgen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een snelcursus is mogelijk

Heb jij inmiddels al gesolliciteerd op een vacature, maar ben jij nog niet in het bezit van een VCA certificaat? Geen probleem! Bij een VCA opleiding kun je vaak ook kiezen voor een spoedcursus waarbij je binnen een dag je certificaat kunt behalen. Hierdoor weet je zeker dat je over het certificaat beschikt voordat je werkdag begint. Als tip geven we mee om altijd van tevoren te gaan leren zodat je zeker weet dat je zal gaan slagen, want niets is zo vervelend als je jouw baan moet afzeggen omdat je niet over een VCA beschikt.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie en informatie.

Contactgegevens

Via info @ fmfvacatures.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden