fmf Vacatures

De voordelen van een leiderschapstraining

Geplaatst op

Je ambieert een leider te worden. Of je bent misschien al een leider in je huidige organisatie. Waarom zou je dan een cursus leiderschap nodig hebben? Die vraag kun je jezelf stellen. De reden is dat een leiderschapscursus niet gaat over het bereiken van een doel of het bereiken van de bestemming – die van leider worden. Het gaat om een reis die zich blijft ontwikkelen en om het verwerven van vaardigheden die je helpen om je leiderschapsstijl zo natuurlijk mogelijk op jezelf en de groep aan te passen. Een programma voor gevorderd leiderschap biedt je een gezonde mix van theorie en praktische toepassing. Als voorbereiding op een toekomstige werkplek. 

Het is belangrijk om jezelf te kennen

Het is een belangrijk onderdeel van leiderschap jezelf te kennen. Introspectie leidt tot bedachtzaamheid over jezelf, je omgeving en degenen met wie je werkt. Dit zijn vaardigheden die je kunt verwerven als je de cursus volgt en de principes van zelfbewustzijn toepast.

Ontmoet gelijkgestemde mensen

Ben je in contact met andere mensen die leider willen worden, dan kun je daar veel van leren. Als je aan zo’n cursus deelneemt, kom je in contact met anderen die in dezelfde of vergelijkbare trajecten zitten als jij en met een bepaald carrièrepad. Het bespreken van uitdagingen of zorgen leidt tot discussies die je geest kunnen openen en je perspectief verbreden. De input van hen helpt je beseffen dat er veel verschillende manieren zijn om problemen aan te pakken en dat leiderschap geen eenzame reis hoeft te zijn.

Leren om invloedrijk te worden 

Leiderschap heeft veel te maken met leiding geven, ook aan degenen die niet direct aan je rapporteren. Het hangt samen met het beïnvloeden van een bredere groep individuen. Leren om een beïnvloeder, mentor en conceptontwikkelaar te worden op leidinggevend gebied, is dus iets waar de cursus je bij kan helpen. Het stelt je in staat je ware potentieel te realiseren, welke persoonlijkheidskenmerken of eigenschappen je moet ontwikkelen en hoe je kunt slagen in de rol die je ambieert of al vervult. Dit laatste is een Aristotelische opvatting, die uitgaat van het met de tijd ontvouwen van hetgeen je al bent. Het is dus niet gezegd dat iedereen die een cursus doet, ook een goede leider wordt. Daarbij kun je ook opmerken dat mensen die graag een leider willen worden, eerst goed gescreend worden en ook niet zomaar aan zo’n cursus beginnen. Een leiderschapstraining, is dat iets voor jou? Neem dan contact op met pmc.nl. Ze nemen graag de opties met jou door. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie en informatie.

Contactgegevens

Via info @ fmfvacatures.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden