fmf Vacatures

Alles over de toegevoegde waarde van HRM-software

Geplaatst op

Iedereen weet onderhand dat vrijwel ieder bedrijf kampt met een tekort aan personeel. Omdat het steeds moeilijker wordt om goed, betrouwbaar en gekwalificeerd personeel te vinden, kijken veel organisaties steeds vaker naar kunstmatige intelligentie (AI) om ondersteuning te bieden.

 

Hoewel dergelijke tools absoluut van toegevoegde waarde kunnen zijn, blijft het toch van cruciaal belang om nieuw personeel te vinden. Wij laten u zien op welke manier Human Resource Management (HRM)-software ondersteuning kan bieden in uw zoektocht naar nieuw personeel, maar ook in het beheren van uw bestaande.

 

Wat is Human Resource Management?

Human Resource Management is de Engelse term van het woord personeelsbeheer. Het gaat dus om het managen van alle bestaande en potentiële medewerkers. Vaak maakt de HRM-module onderdeel uit van het overkoepelende Enterprise Resource Planning-systeem. Het fungeert als centrale database voor het vinden van betrouwbaar nieuw personeel, maar bevat ook alle informatie van degenen die al bij u werken.

 

De belangrijkste functionaliteiten

De functionaliteiten van HRM-software verschilt vaak per systeem. Laten we eens kijken naar de belangrijkste acht, die meestal wel in iedere oplossing zijn verwerkt:

 

Sollicitatiebeheer.

Wellicht één van de belangrijkste modules van het HRM-systeem is die van het sollicitatiebeheer. Hier worden alle binnengekomen sollicitaties en bijbehorende gegevens overzichtelijk in kaart gebracht. Dankzij de koppeling met het ERP-systeem kan u sollicitanten bijvoorbeeld direct voorzien van een (eventueel geautomatiseerd) antwoord.

 

Personeelsbeheer.

Vaak de meest omvangrijke module van het Human Resource Management-systeem. Dit bevat namelijk de administratieve gegevens van alle werknemers: het salaris, werkuren, aantal vakantiedagen en het belangrijkste: de arbeidsovereenkomst.

 

In kaart brengen van bedrijfsmiddelen.

Dankzij deze module weet u precies hoe de bedrijfsmiddelen (laptops, auto’s en tablets) verspreid zijn door de organisatie. Zo weet u ook precies wat iemand moet inleveren, wanneer zij de organisatie verlaten.

 

Competentiemanagement.

Om bij te houden welke competenties iedere medewerker heeft, kan u gebruik maken van deze module. Zo wordt men ingezet op de gebieden waarin zij excelleren, maar kan u ook inzien waarin ze eventueel nog kunnen groeien.

 

Beheer van opleidingsmogelijkheden.

Met een module voor bijscholings- en opleidingsmanagement zorgt u ervoor dat u precies weet welke medewerker over welke diploma of certificaat beschikt. Ook is het vaak een plek waar men trainingen kan volgen om hun competenties te ontwikkelen.

 

Belonings- en prestatiebeheer.

Sommige bedrijven werken met bonussystemen. Wanneer men de algemene of persoonlijke doelstellingen behaald, worden ze beloond. Deze module maakt deze historische gegevens inzichtelijk.

 

Selfserviceportaal.

Een plek waar het personeel zelf wijzigingen of aanvragen kan doorvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuw rekeningnummer, vrij-aanvragen of de benodigde gegevens voor de belastingaangifte.

 

Beheren van ziekteverzuim en vakanties.

Deze functie zorgt ervoor dat u een duidelijk overzicht hebt van alle vakantiedagen en -aanvragen, per personeelslid. Zo wordt voorkomen dat teveel mensen bijvoorbeeld op hetzelfde moment vrij hebben.

 

Optimalisatie van processen

Door de Human Resource Management-module onderdeel te maken van het Enterprise Resource Planning-systeem, bent u in staat om veel alledaagse processen te automatiseren en stroomlijnen. Alle processen die te maken hebben met uw personeel, worden in deze omgeving overzichtelijk weergegeven. Niet alleen bespaart dit tijd, maar het maakt ook middelen vrij die vervolgens elders ingezet kunnen worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie en informatie.

Contactgegevens

Via info @ fmfvacatures.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden