home
vacatures
job-alert
bemiddelaars en links
over FMF
FAQ
vacature plaatsen
tell a friend
Tell a
Friend


Vacature ingevuld? Meld het ons!
Vacature
vervuld?Opgeslagen
vacatures (0)
Solliciteer direct
Indien solliciteer direct u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature waarschijnlijk inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop
favvacicon

Medisch Adviseur Intramurale Farmaciebedrijfslogo

Introductie

In plaats van patiënten, neem je nu het zorgaanbod onder de loep. Zo draag jij met jouw kennis van dure (add-on) geneesmiddelen binnen de geneeskundige zorg bij aan een betere organisatie van zorg in Nederland.

De functie / The role

Dit is wat je gaat doen

Als Medisch Adviseur intramurale farmacie denk je met jouw kennis op het gebied van intramurale farmacie/add-on geneesmiddelen beleidsmatig mee over o.a. zorginkoop en definieer je het inhoudelijke en procesmatige kwaliteitskader specialistische zorg op het gebied van add-on geneesmiddelen. Vanuit jouw medische/farmaceutische achtergrond kijk je kritisch naar het zorgaanbod en help je mee om het zorgsysteem op de best mogelijke manier in te richten. Zo volg jij de ontwikkelingen in het zorgaanbod binnen jouw eigen specialisme op de voet. Kan een innovatief project op het gebied van specialistische geneesmiddelen op bredere schaal toegepast worden? Dan adviseer jij de organisatie hoe dit mee te nemen is in het zorgbeleid en bij het afsluiten van contracten met zorgaanbieders.

Jij hebt regelmatig contact met ziekenhuizen en specialisten, andere zorgverzekeraars, farmaceuten en andere veldpartijen zoals Zorgverzekeraars Nederland, het Zorginstituut, de NZa en het ministerie van VWS. Samen met alle partijen bundel jij de krachten om de kwaliteit van zorg rond de add-on geneesmiddelen en innovaties op het gebied van de specialistische geneesmiddelen te kunnen realiseren. Ook ben je actief bezig met het leveren van een bijdrage aan de Zinnige zorg projecten van VGZ. Hiertoe beoordeel je innovatieve onderzoeks-initiatieven en -resultaten vanuit een medisch inhoudelijke invalshoek op hun waarde als Good Practice.

Daarnaast beoordeel jij vanuit jouw expertise en specialistische achtergrond of aanvragen en declaraties voor verzekerden medisch en wetenschappelijk inhoudelijk gezien terecht zijn. Je doet dit op basis van inhoudelijke informatie die wordt aangeleverd, eventueel aangevuld met informatie die je zelf verzamelt. Waar nodig licht je dossiers toe bij zorgaanbieders of houd je ruggenspraak met andere medisch adviseurs. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van vertrouwelijke medische gegevens en borgt dat deze correct worden gebruikt.

Is ons controlesysteem goed ingericht? Hebben we voldoende toegang tot informatie, zoals bijvoorbeeld benchmarkonderzoeken, om specialistische zorg op het gebied van geneesmiddelen goed in te kopen? Jij draagt bij aan de juiste inrichting van de processen en levert inhoudelijke input om controlematrices, risicoanalyses en controleplannen op te stellen. Tot slot wordt je actief lid van de ZN Commissie Beoordeling Add-on Geneesmiddelen (CIEBAG), je vervult een belangrijke rol bij het beoordelen van nieuwe geneesmiddelen en indicaties en maakt gepaste gebruiksafspraken met veldpartijen en stelt kwaliteitscriteria op. Hiervoor heb je veel contact met wetenschappelijke verenigingen en kun je vanuit medisch inhoudelijke oogpunt betrokken zijn bij onderhandelingen over geneesmiddelen van VGZ of landelijk.

Natuurlijk doe je dit alles niet alleen, maar maak je onderdeel uit van de afdeling Medisch Advies. Je hebt zo'n 45 collega's, met ieder hun eigen specialisatie. Binnen de afdeling is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen maken jullie het zorgaanbod van VGZ beter.

Het profiel / Your profile

Dit breng je mee

Voor deze verantwoordelijke positie breng jij in ieder geval het volgende mee:

Je bent een gepromoveerde arts of (ziekenhuis)apotheker met werkervaring op het gebied van dure (add-on) geneesmiddelen (een BIG-registratie is een pre).
Je hebt kennis van medisch wetenschappelijk onderzoek en bent in staat om klinische studies te interpreteren.
Je hebt ervaring met het vinden en toepassen van relevante informatie (wetenschappelijke informatie, wet en regelgeving, jurisprudentie).
Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met zorgbeleid, zoals deelname aan landelijke werkgroepen of wetenschappelijk onderzoek.
Je bent communicatief vaardig en gedreven en hebt een goede pen.

Als persoon sta je in voor de kwaliteit, effectiviteit en doelmatigheid van je eigen werk. Je bent aantoonbaar geïnteresseerd in beleidsontwikkeling en zeer gedreven om samen met ons de volgende stap binnen de intramurale farmaceutische zorg te zetten, om zo te borgen dat onze verzekerden toegang kunnen blijven hebben tot de geneesmiddelen die ze echt nodig hebben. Je weet uit ervaring dat de zorgwereld aan verandering onderhevig is. Daardoor begrijp je als geen ander dat Coöperatie VGZ in een continu veranderend politiek en publiek speelveld opereert en een serieuze maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Jij staat stevig in je schoenen en bent ook in een complexe omgeving in staat om de besluitvorming te beïnvloeden.

Goede zorg voor iedereen maak je mogelijk mét iedereen. Dat betekent samenwerken met elkaar aan producten die zinnig zijn voor de maatschappij. Ongeacht wie je bent. Het gaat bij VGZ juist om wie JIJ bent en om JOUW talent. Zo dragen we met diverse teams bij aan onze samenleving en geven we samen zin aan werk.

Het aanbod / The offer

Samen transformeren we de zorg. Wat betekent dit voor jou?

Wij hebben oog voor ontwikkeling. Ontwikkeling van de juiste zorgoplossingen en jouw persoonlijke groei. Samen kijken we wat er bij jou speelt en hoe we jou kunnen ondersteunen. Op deze manier krijg jij ruimte om met jouw unieke talent te werken aan projecten, binnen een omgeving waar expertise en innovatieve ideeën centraal staan.

Daarnaast bieden wij jou:

Een salaris tussen de € 4082,- en € 8131,- bruto per maand op basis van 38 uur (Salarisschaal MA van de CAO van VGZ)
Een uitgebreide studieregeling gericht op ontwikkeling, loopbaan en de verbreding van je inzetbaarheid
Een persoonlijk opleidingsbudget van € 500,- per jaar
Vakantiegeld (8%) en dertiende maand (8,33%)
Uitgebreide pensioenregeling bij SBZ Pensioen
Zorgverzekering via de VGZ-personeelscollectiviteit. Naast aantrekkelijke kortingen, ontvang je een werkgeversbijdrage van € 57,- bruto per maand
Het gezondste kantoor van Nederland & een gefaciliteerde arbo-proof thuiswerkplek

Reactie / Reaction

Klaar om de zorg vooruit te brengen?

Kijk samen met VGZ, leveranciers en zorgverleners naar oplossingen en initiatieven om goede zorg meer betaalbaar te maken. Solliciteer vandaag nog via onderstaande knop. Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet.

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Britt Scheres, recruiter bij Coöperatie VGZ.

Als je eerst eens kennis zou willen maken met een Medisch Adviseur en/of een dag mee wil kijken, dan is dit zeker mogelijk.

Tenslotte ..... / Finally ....

Met hart voor Zinnige Zorg

De zorg in Nederland is goed, en dat willen we graag zo houden, want goede zorg is voor iedereen onmisbaar. Maar hoe moet dat, als er te weinig personeel is en de kosten blijven stijgen? Als één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland - met ruim 4,2 miljoen verzekerden en ruim 2.500 medewerkers – zijn wij in de positie om te zoeken naar de oplossing.

Onze aanpak: we zetten ons al een aantal jaar samen met zorgverleners in voor betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. We stimuleren zorginstellingen om slimme initiatieven van zorgverleners over te nemen. Dit leidt vaak tot meer tijd voor de patiënt, betere adviezen en digitale oplossingen om meer patiënten snel te kunnen behandelen.


Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop

Uw referentie aan www.fmfvacatures.nl wordt gewaardeerd.
Your referral to www.fmfvacatures.nl is appreciated.


Gegevens

Werkgever:
VGZ
Vacaturesteller:
VGZ
Standplaats:
Eindhoven

Geplaatst op FMF: 16 maart 2021

Branche: Medical, Healthcare
Functie: Apothekers algemeen, Medisch algemeen
Opleidingsniveau: PhD
Werkervaring: 2-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar